Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό! Πεντανόστιμος και λαχταριστός μουσακάς -Μιάμ μιαμ !
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ένα ταψί νο 36 :
500-600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο τσιγαρισμένο με 4 κουτ. λάδι, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σάλτσα ντομάτας, εγώ έβαλα δική μου σπιτική), αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, 1 κούπα νερό να βράσει λίγο.
5 μελιτζάνες σε φέτες τις ψήνουμε με λίγο λάδι στο γκριλ, (αντί για τηγάνισμα).
1,5 – 2 κιλά πατάτες σε στρόγγυλες φέτες, (αυτές τις τηγάνισα, την αμαρτία μου την λέω).
Μπεσαμέλ: 10 κτσ. αλεύρι, 1 κουτί γάλα εβαπορέ ,1 κουτί νερό το αραιώνουμε + 1 κούπα γάλα νωπό, αλάτι, 1 αυγό, 1 μεγάλη κτσ. βούτυρο, μοσχοκάρυδο
Στο ζεστό γάλα διαλύουμε το αλεύρι+το αλάτι, βράζουμε μέχρι να γίνει κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και το αυγό χτυπημένο.
Ανακατεύουμε ζωηρά για να μην ψηθεί από την θερμοκρασία το αυγό αλλά να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε σε στρώσεις πατάτες ελαφρά αλατισμένες, το μισό κιμά, τις μελιτζάνες ελαφρά αλατισμένες, τον υπόλοιπο κιμά, τις υπόλοιπες πατάτες, την κρέμα- μπεσαμέλ.
Χτυπάω άλλο ένα αυγό και αλείφουμε επάνω από την κρέμα- μπεσαμέλ.
Ψήσιμο για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!