Συνταγές
Λαχταριστή ρεβυθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη και πεντανόστιμη με φρέσκο ζεστό ζεστό ψωμί γάστρας!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρεβύθια
2 κρεμυδια ξερα ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιασουν. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγανι βάζουμε λάδι και σωταρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
μετά βάζουμε τα ρεβύθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που εβρασαν τα ρεβύθια. Κλείνω το καπάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλωσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ψωμί στην γάστρα.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο της Μυρτώς Αγγέλου !
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλέυρι
340 γρ χλιαρό νερό
1 φακ μαγια
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ με καπάκι έβαλουμε όλα τα υλικά και ανακάτεψουμε καλά με ένα κουτάλι. Σκέπασουμε με το καπάκι και αφησα 12 ώρες στο ψυγείο. Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το φτιάξουμε καρβελακι και το ψησουμε στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και 10 λεπτά μετά με ανοικτό.
Η Εκτέλεση είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.