Συνταγές
Λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα με εκπληκτικό ζυμαράκι
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για την ζύμη
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. νερό
9 γρ. ξηρή μαγιά
1 κγλ. ζάχαρη
1 κτσ. αλάτι
30 γρ. ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
Χρησιμοποίησα σαν σάλτσα το εκπληκτικό φαγητό που είχα μαγειρέψει χθες, “ελιές στιφάδο”, που είχε περισέψει. Διαφορετικά φτιάχνουμε μία σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας μας.
Υλικά από πάνω
ελιές ψιλοκομμένες
2- 3 ντοματάκια χωρίς υγρά
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά
λίγα μανιτάρια
νηστίσιμο τυράκι
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το νερό, το λάδι, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που κάπως κολλάει. Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνει αφράτη η ζύμη μας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αλείφουμε την λαδόκολλα με λάδι.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας που τα έχουμε και αυτά λαδώσει. Απλώνουμε πάνω την σάλτσα μας.
Εγώ έριξα την σάλτσα του φαγητού που προανέφερα και τις ελιές τις έκοψα κομματάκια και τις έριξα και αυτές.
Έριξα πάνω ρίγανη και μετά άπλωσα τα μανιτάρια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τα ντοματάκια και στο τέλος το τυρί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Είναι μια πίτσα πεντανόστιμη, στην οποία αξιοποιούμε και φαγητό που μας έχει μείνει, γιατί δεν πετάμε τίποτα!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.