Συνταγές
Μια εύκολη τούρτα για τα γενέθλια αλλά και για κάθε πάρτυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα εβαλα 2 ποτήρια νερό (Όχι και πολύ μεγάλα ποτήρια),4 κουταλιες σουπας ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας κακάο, 1 βανίλια και λίγο λικέρ. Το έβαλα στη φωτιά όχι όμως να βράσει, ισα να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο.
Θα χρειαστούμε 2 πακέτα σαβαγιαρ
Αφού κρυώσε το σιρόπι βουτηξα ενα ενα και εστρωσα τα μισά σαβαγιαρ.σε ταψάκι 26 x 36. Χτυπησα ενα φάκελο κρεμα σοκολάτα της γιωτης, και την εστρωσα πάνω στα σαβαγιαρ και σκεπασα με τα υπόλοιπα
αφου βέβαια τα βούτηξα στο σιρόπι. Απο πανω χτυπησα ενα διπλό γκαρνι βανίλια.
Ετριψα ενα παστέλι φιστίκι και…… ετοιμο το γλυκό μου!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστές παστούλες – Καλή σας απόλαυση!.
Η Συνταγή είναι της κ. Αγγελική Μαλλιαρά – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
Υλικα:
1 πακετο σαβαγιαρ,
4 πλάκες κουβερτούρας,
2 μορφατ,
1 γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο,
1 κουταλια της σούπας ζάχαρη άχνη,
λίγο η κονιάκ για να βρεξετε τα μπισκότα.
Εκτελεση:
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο γάλα ή το κονιάκ.
Λιώνουμε σε μπαιν μαρι τις κουβερτούρες και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε το γαλα όπως είναι με τα 2 μορφατ και ρίχνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε πάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα πανω από τα μπισκότα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και αφού πήξει κάνουμε οριζόντιες και κάθετες γραμμές με ένα πιρουνι.
Το κόβουμε σε ορθογώνια κομματια και σερβιρουμε.
Η Συνταγή είναι της κ. Αγγελική Μαλλιαρά – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”