Κεικ
Λατρεμένο Κέικ Μανταρινιού, έτοιμο στο πεντάλεπτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κέικ μανταρινιού: Ήρθε η ώρα να το κάνεις! Πεντανόστιμο και θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σου!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
3 μανταρίνια χωρίς φλούδα
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
130 καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα ενός μανταρινιού
320 γρ. αλεύρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
για το γλάσο
χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού
ζάχαρη άχνη KEΡΑΜΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μανταρίνια στο multi και τα χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, και ξαναχτυπάμε. Αδειάζουμε το μίγμα από το δοχείο του multi σε ένα μπολ.
Αδειάζουμε στο μπολ, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο ξύσμα μανταρινιού.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Μετά το ψήσιμο, και αφού αφαιρέσουμε την φόρμα, βάζουμε το κέικ σε ένα μεγάλο πιάτο και μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο το οποίο φτιάχνεται πολύ απλά, ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη σε χυμό μανταρινιού.
Περιχύνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια του κέικ και στολίζουμε με φέτες μανταρινιού ή με γλυκό μανταρίνι ή αποξειραμένες φέτες από μανταρίνι.
Το κέικ μανταρινιού είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού