Συνταγές
Δοκίμασε και εσύ τη συνταγή για κυπριακές κολοκοτές – Κολοκυθόπιτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
2/3 ποτ. λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 ποτ. χυμό πορτοκαλιού
1 κτσ. ξύδι
νερό χλιαρό γύρο στο 1,5 ποτ., (εξαρτάται από το αλεύρι)
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά
Γέμιση:
Για 1,1/2 κιλό κολοκύθι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι
2 κοφτά κουταλάκια κανέλα
1/3 ποτ. ζάχαρη, (αν θέλει και άλλο βάζουμε)
1/2 ποτ. πουργούρι -πλιγούρι
1/3 ποτ. ελαιόλαδο
1 ποτ. σταφυδάκια, (ή όσα θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη 1 κρεμμύδι το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Μετά από 2 λεπτά βαζουμε και το κολοκύθι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε να μαράνει λίγο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, τελευταίο το πουργούρι -πλιγούρι.
Σβήνουμε την φωτιά. Το σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά και όταν κρυώσει κάνουμε τις κολοκοτές.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Φτιάξε τώρα εύκολο σπιτικό snickers.
Η συνταγή είναι από Angeliki Kardoula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. βούτυρο
240 γρ. ότι ξηρό καρπό θέλουμε
160 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Αφού λιώσουμε την ζάχαρη, ρίχνουμε την κρέμα και περιμένουμε να ομογενοποιηθούν σε μέτρια φωτιά.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και μετά όλο μαζί πάνω στους ξηρούς καρπούς σε ταψάκι 20*25 cm., και κουνάμε να πάει παντού η καραμέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά περιχύνουμε από πάνω την λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι από Angeliki Kardoula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.