Connect with us

Γλυκα

Θα γίνουν ανάρπαστα – σπιτικά κρουασανάκια είτε αλμυρά είτε γλυκά

Published

on

Θα γίνουν ανάρπαστα - σπιτικά κρουασανάκια είτε αλμυρά είτε γλυκά

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Πολύ σπέσιαλ κρουασανάκια σκέτο βαμβάκι – σταθερή αξία χρόνων!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Υλικά
1 αυγό
1 ασπράδι
600 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ γ.ο.χ
120 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φάκελο ξηρή μαγιά ή 30 γρ. νωπής μαγιάς
100 γρ. βούτυρο για επάλειψη στα κρουασάν

για την επικάλυψη
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα ή νερό

για τη γέμιση
μερέντα
σοκολάτα
τυριά
ζαμπόν ή γαλοπούλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το ασπράδι, και το αλάτι.

 

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

 

Μετά από λίγο, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, αλευρώνουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγο ακόμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια.

 

Ανοίγουμε με τα κομμάτια της ζύμης και με τον πλάστη 2 φύλλα περίπου 28 εκατοστά.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο ειδικό πλέγμα και το απλώνουμε προσεκτικά. Με τον πλάστη, πιέζουμε το φύλλο και τα τριγωνάκια που χρειαζόμαστε για τα κρουασάν είναι έτοιμα.
*Μπορείτε να κόψετε σε τριγωνάκια το φύλλο και με ένα μαχαίρι.

 

 

Βάζουμε με το κουτάλι σε κάθε τριγωνάκι λίγη τριμμένη σοκολάτα, ή μερέντα. Τυλίγουμε κατόπιν το τριγωνάκι φύλλου και τα κρουασανάκια είναι έτοιμα.

Πάμε τώρα να δούμε την αλμυρή εκδοχή.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε τα τριγωνάκια ζύμης με τριμμένο τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος από τα πρώτα με το μαχαίρι ή με τον κόφτη, είτε χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα μεγαλύτερο.

Τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με πινέλο και αυγό και κατόπιν με βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 40 βαθμούς.

 

 

Μείνε και εσύ συντονισμένος στο κανάλι, κάνοντας εγγραφή ΕΔΩ

Αναλυτικά όλη η εκτέλεση στο Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Καλή σας απόλαυση. Για ακόμη πιο νόστιμες συνταγές με γέμιση ΜΕΡΕΝΤΑ, πατήστε ΕΔΩ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές3 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές5 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές7 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα9 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές11 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές13 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές13 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version