Chk
Πρωτότυπη συνταγή για Κρεατοπιτάκια σαν σαραγλάκι! Τέλειο ορεκτικό!
Δες μία πολύ νόστιμη συνταγή για κρεατοπιτάκια, που αξίζει να δοκιμάσεις! Κάνει και για κέρασμα!
Υλικά
½ κιλό κιμά
½ κιλό φύλλο για πίτες
100 ml φυτικό λάδι
7.5 γρ. αλάτι
2 κρεμμύδια
Για το άλειμμα
30 ml λάδι
350 ml νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα τηγάνι που το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Όταν κάψει, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύοντας τον τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Έπειτα, παίρνουμε το φύλλο για πίτες και το χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τα μισά φύλλα και βρέχουμε το κάθε φύλλο με μία κουταλιά από το μείγμα νερό-λάδι.
Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με λίγο κιμά. Με τη βοήθεια ενός λεπτού ξύλου κάνουμε μικρά σαραγλάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Από πάνω τα αλείφουμε πάλι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού νερού.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 35 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο εδώ.
Εδώ θα βρεις μερικές ακόμα συνταγές για κρεατοπιτάκια!