Μπισκοτα - Κουλουρια
Θα τα λατρέψετε είμαστε σίγουροι! Κρακελέ μπισκότα αμαρέτι που λιώνουν στο στόμα!
Με 5 Υλικά μόνο Οικονομικά, Γρήγορα Πεντανοστιμα! Είσαι λατρης των μπισκοτων παντος ειδους; Αυτα τα μπισκότα αμαρέτι ειναι τελεια !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για τη ζύμη
-140 γρ. ασπράδι αυγού
-λίγο αλάτι
-360 γρ. αμύγδαλο σκόνη
-220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-2 βανίλιες
για την επικάλυψη
-60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-60 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, χτυπώντας με το μίξερ τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα από ένα κόσκινο το τριμμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρι και τη βανίλια, σε δύο δόσεις.
Ανακατεύουμε με τη μαρίζ καλά, έως ότου το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Από την ζύμη που φτιάξαμε, πλάθουμε με τα χέρια μας μπάλες και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Συνεχίζουμε, ανακατεύοντας τα μπαλάκια μέσα στο πιάτο με τη ζάχαρι και την ζάχαρι άχνη.
Βάζουμε τις μπάλες, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Κατόπιν, με την παλάμη μας, πιέζουμε ελαφρώς τα μπαλάκια να πάρουν σχήμα μπισκότου.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 18 έως 20 λεπτά.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “μπισκότα αμαρέτι” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT