Συνταγές
Κουλουράκια
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
-3 αβγά
-3 φλιτζάνια του καφέ σπορέλαιο (210 γραμμάρια)
-3 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη (210 γραμμάρια)
-3 βανίλιες
-1 μπέικιν
-5 1/2 φλτιζάνια του τσαγιού αλεύρι (600 γραμμάρια)
-1 λαδόκολλα
Για την επάλειψη
-1 κρόκο αβγού
-λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε μέσα τα 3 αυγά. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας 3 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρι. Θα ανακατέψουμε καλά με το κουτάλι.
Κατόπιν, θα ρίξουμε στο μπωλ 3 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε στο μπωλ στη συνέχεια, ένα φακελάκι baking powder, ανακατεύουμε, και σιγά σιγά αδειάζουμε στο μπωλ με το αλεύρι, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Τώρα, θα αρχίσουμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας στο μπωλ. Η ποσότητα του αλευριού δεν είναι απόλυτη, εξαρτάται και από το πόσα αυγά θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Ρίχνουμε τώρα στο μπωλ 3 βανίλιες, συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα με τα χέρια μας και έτσι η ζύμη για τα κουλουράκια είναι έτοιμη.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος θα βάλουμε λαδόκολλα και παίρνοντας ζύμη στα χέρια μας πλάθουμε τα κουλουράκια στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε στη λαμαρίνα.
Σε ένα πιάτο θα ρίξουμε ένα αυγό και με ένα φλυτζάνι λίγο νερό. Με το πινέλο θα σπάσουμε τον κρόκο του αυγού και θα ανακατέψουμε με το νερό. Με το πινέλο θα αλείψουμε τώρα όλα τα κουλουράκια.
Κατόπιν θα βάλουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς.
Μετά και το ψήσιμο, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.
Μπορείτε να τα σερβίρετε συνοδεύοντας τον καφέ.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris