Συνταγές
Μην ψάχνεις άλλο – συνταγή για υπέροχα κουλουράκια κανέλας
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 ποτηρι ζαχαρη(250 ml)
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
μισο ποτηρι συμιγδαλι χοντρο
1κ.σ. κανελα
Μιση κ.γ. γαρυφαλο
1κ.γ.σοδα
800 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε πρωτα τα υγρα,μετα το αλευρι και ζυμωσΕψησα .
Η ζυμη πρεπει να ειναι λιγο μαλακη.
Ψήνουμε στους 190 βαθμους αεροθερμο.
*Μπορείτε και πορτοκαλάδα με ανθρακικό
**Και στο τέλος από πάνω μπορείτε να τα πασπαλισετε με ζάχαρη καστανή και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα με υπέροχο άρωμα κανέλας-πορτοκάλι και αμύγδαλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 1/2 φλυτζανάκια του καφέ καλαμποκέλαιο
4 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό περίπου αλευρι γ.ο.χ
2 φλυτζάνες σπασμένα αμύγδαλα ή όσο εσείς θέλετε
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάνε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για λίγο μετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι
με τη σόδα διαλυμένη μέσα, μετα τη κανέλλα και το ξύσμα από τα πορτοκαλια και στο τέλος το αλευρι κοσκινισμένο+το μπέικιν χωρίς όμως το αλεύρι να το χτυπήσουμε στο μίξερ . Η ζύμη να είναι μαλακή.
Στη συνέχεια προσθέτω τα σπασμένα αμύγδαλα.
Τα ψήνω στους 160° Για περίπου 40’…Αλλά αυτό εξαρτάται..Και από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”