Συνταγές
Όλη νοστιμιά μαζεμένη σέ ένα πιάτο – Κοτόπουλο (μπούτια), με μανιτάρια, πιπεριές, κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρουμε τα (4) μπούτια κοτόπουλου ή στήθος (1kg) ή φιλέτα. (Εγώ προτιμώ τα μπούτια)
Στην συνέχεια ρίχνουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με λευκό κρασί (μπορούμε και με μπύρα)
Αλάτι, πιπέρι, κόκκινη πάπρικα γλυκειά και ένα ξυλάκι κανέλλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει κι αφού έχει πιει τα υγρά του, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (500 ml).
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μου για 10 λεπτά.
Μόλις γίνουν τα σουρώνω και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, αλλά κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα μου.
Αν θέλουμε μπορούμε μέσα στην κατσαρόλα να ρίξουμε μπόλικο τυρί τριμμένο για να λιώσει
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Θεϊκό γλυκό – ριτσελι με πεντανόστιμα μελωμένα σύκα
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλεγουμε 25 συκα γερα και οχι πολυ ωριμα.
Τα πλενουμε καλα και τα τρυπαμε σε 3-4 μεριες με το πιρουνι. (Τα συκα να ειναι με το κοτσανακι τους)
Βαζουμε σε πλατια κατσαρολα 1 κιλο ζαχαρη 1 βανιλια 4 γαρυφαλακια τα συκα 2 ποτ. νερο και το χυμο 1λεμονιου.
Αφηνουμε να βρασουν 10 λεπτα κουνωντας τη κατσαρολα και ξαφριζουμε.
Την αλλη μερα ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει το γλυκο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “Χρυσές Συνταγές”.