Γρηγορες Συνταγες
Η δική μας εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτσιδάκια τυροπιτάκια
Μα τι πρωτότυπα κοτσιδάκια τυροπιτάκια!
Αυτά είναι για πάρτυ παιδικό..
Η εμφάνισή τους είναι τόσο όμορφη που στολίζουν το τραπέζι.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-350 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για κάθε χρήση
-1 αυγό χτυπημένο
-170 γρ. γάλα χλιαρό όχι ζεστό πολύ
-1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
-3 γρ. αλάτι
-6 γρ. ξηρή μαγιά
-40 γρ. βούτυρο μαλακό λιωμένο
-τυρί φέτα θρυμματισμένο για γέμιση
-μίγμα ενός κρόκου με λίγο γάλα για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Μετά από λίγο, προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Οταν η ζύμη δεν κολλάει στα τοιχώματα, είναι έτοιμη και την βάζουμε σε ένα μπωλ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1,5 ώρα σε ένα ζεστό χώρο.
Κατόπιν, τοποθετούμε τη ζύμη σε μία σιλικόνη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε μορφή σχεδόν ενός τετράγωνου φύλλου, το οποίο κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λωρίδες.
Βάζουμε με το κουτάλι ποσότητα από την φέτα μέχρι το μισό του φύλλου και το υπόλοιπο μισό το κόβουμε έτσι ώστε να έχει 3 λωρίδες για να τυλιχτούν σε κοτσίδα.
Κλείνουμε και τυλίγουμε το φύλλο, φτιάχνοντας έτσι το τυροπιτάκι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν, σκεπασμένα για σχεδόν 60 λεπτά.
Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με το μίγμα του κρόκου και πινέλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου την πιο νόστιμη συνταγή για “κοτσιδάκια τυροπιτάκια”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι, και καλή σου απόλαυση..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού