Γλυκα
Κλασική συνταγή για σάμαλι που θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εξαιρετικο το σάμαλι !! Συνταγή για σάμαλι όπως παλιά… με γεύση που θυμάμαι ακόμα απο τα παιδικά μου χρόνια – Το πιο διαχρονικό γλυκό…..που θυμίζει Ανατολή!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι
-500 ml. νερό
-500 γρ. ζάχαρη
-1 φέτα λεμονιού
-λίγο χυμό λεμονιού
-2 βανίλιες
για τη σάμαλι
-λίγη μαστίχα
-450 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
-200 γρ. ζάχαρη
-1 κουταλάκι σόδα
-λίγο χυμό λεμονιού
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-150 ml. ζεστό νερό
-προαιρετικά αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρι και μία φέτα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας ελαφρώς. Οταν βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και τις βανίλιες, ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο γουδί λίγη ζάχαρι και λίγη μαστίχα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρι με το σιμιγδάλι σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε τη σόδα και χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι και το αδειάζουμε στο μπωλ με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρι. Συμπληρώνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαστίχα, το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Με το πινέλο και το σιρόπι, αλείφουμε ένα ταψί και αφού αδειάσουμε το μίγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με ένα μαχαίρι, χαράσουμε το γλυκό σε κομμάτια και στολίζουμε με τα αμύγδαλα προαιρετικά.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Οταν το βγάλουμε από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι χαράσουμε ξανά τα κομμάτια του γλυκού.
Αλείφουμε το γλυκό με πινέλο και σιρόπι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις έως ότου το γλυκό να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Μπορούμε να σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “σάμαλι “ ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics