Συνταγές
Τέλειοι πεντανόστιμοι βιγκαν κεφτέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ηλιάνα Γκαγκάρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
ένα σακουλάκι ξεχασμένο φάβα.
Ένα καημένο σακουλάκι ρεβύθια.
Ο,τι λαχανικά είναι έτοιμα να χαλάσουν σε ο,τι ποσότητα επιθυμείτε. Εγώ προσωπικά έβαλα κρεμμύδι, σκόρδο, καρότα, λεμόνι ολόκληρο κομμένο στα 4, σεληνο (και το φύλλωμα που συνήθως δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε), κάτι πιπεριές μαλακές
2 κ.σ. Ταχίνι
0.5kg Αλεύρι
Αλάτι
Λάδι (ελαιόλαδο)
Προαιρετικά:
κύμινο,κάρυ,κανέλα,πάπρικα
Προετοιμασία:
βάζουμε τα ρεβυθακια από βράδυ να μουλιασουν
Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι σοταρουμε τα λαχανικά μας, και προσθέτουμε την φάβα, ταυτόχρονα βάζουμε και σε χύτρα τα ρεβύθια να βράσουν για να τελειώσουν πάνω κάτω την ίδια ώρα, εκτός και αν δεν έχουμε οπότε τα βάζουμε από πριν.
Θέλουμε να γίνουν όλα παραβρασμενα έτσι ώστε να είναι εύκολο στο μπλέντερ.
Αφού έχουν βράσει και τα δύο, στραγγίζουμε τα ζουμια τους και τα κρατάμε στην άκρη.
Τα βάζουμε όλα σε ένα σκεύος,προσθέτουμε και το ταχινι και με ένα ραβδομπλεντερ τα χτυπάμε. Εάν δεν έχουμε, σιγά σιγά στο μπλεντερακι μας, εφόσον είναι πολύ μαλακά θα γίνει και πιο γρήγορα.
Αφού έχουμε μια σούπα βελουτε, βάζουμε αλεύρι και αλατι και τα τηγανίζουμε
Τα ζουμια που έχουμε κρατήσει στην άκρη είναι αν μας βγει σφιχτή η ζύμη, αν μας πέσει παραπάνω αλεύρι
Η Συνταγή είναι από Ηλιάνα Γκαγκάρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.