Συνταγές
Κεφτεδάκια κοκκινιστά στον φούρνο με πολιτικό πιλάφι – Μπουκιά και συχώριο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά αναμεικτο
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ λάδι
1 αυγό
Ριγανη ξερή αλάτι πιπέρι
1 κρεμμυδι στον τρίφτη
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φύλλα βασιλικού
1 κ.σ πελτε
Για το πιλάφι
1/2 φλ κριθαράκι
1 φλ ρύζι
3 φλ ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικα σε ενα μπόλ και ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά
Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψάκι στην λαδοκολα με λίγο λαδι και ψήνουμε γυρνώντας τα μια φορά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τριγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτω την πιπεριά τις ντομάτες και τον πελτε.
Αλατοπιπερωνω βάζουμε λίγο ζεστό νερό τον βασιλικό ψιλοκομμένο και σιγοβράζουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε μετά την σαλτσα στα κεφτεδάκια και αφήνουμε να ψηθούν μεχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Για το πιλάφι
Βάζουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τριγαρίζουμε το κριθαράκι να πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το ρύζι γυρνώντας το να γυαλίσει βάζουμε αλάτι και το ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.Σερβιρουμε με τα κεφτεδάκια
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.