Συνταγές
Καταπληκτικό γλυκάκι μπαμπάς ή σαβαρέν… Απλά τέλειος!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Κατερίνα Λάμπρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
Για σιρόπι :
2 και μισό ποτήρια νερό
1 και μισό ζάχαρη
1 πορτοκαλί κομμένο στα τέσσερα για άρωμα
Μόλις πάρει βράση, βράζω για 7 λεπτά
Σιρόπι ζεστό, γλυκό χλιαρό
2 ερμολ
1 γάλα ζαχαρούχο, για να γεμίσουμε το γλυκό και διακόσμηση, επίσης κεράσι ή βύσσινο γλυκό
Εκτέλεση :
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, προσθέτουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι τις βανίλιες….
Βουτυρωνουμε μια φόρμα ρίχνω στο πατάμεκαι τα τειχωματα φρυγανιά τριμμένη προσθέτουμε το μείγμα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμαρουμε , ξανά τοποθετουμε στη φόρμα (αυτό το κάνουμε για να βγει αργότερα που θα ρίξουμε και το σιρόπι καλύτερα) και σιροπιαζουμε .
Περιμένουμε να κρυώσει,κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι οριζόντια, έχουμε χτυπήσει στο μίξερ τα ερμολ και το ζαχαρούχο,τοποθετουμε περισσότερη από τη μισή κρέμα στο ένα μέρος του γλυκού τοποθετουμε και το άλλο κομμάτι και διακοσμουμε με τη κρέμα που έχουμε κρατήσει και καβουρτισμενο αμύγδαλο.
Η συνταγή είναι από “Κατερίνα Λάμπρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”