Συνταγές
Καταπληκτικά μπρέτσελ που με φρέσκο βουτυράκι είναι το κάτι άλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 κούπα νερό
1 φακ. ξερή μαγιά
1κ.σ.βιταμ λιωμένο
1κ.γ.αλατι
1κ.γ.ζαχαρη
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 γρ.
1ltνερο +3κ.σ.μαγειρικη σόδα.
Χονδρό αλάτι
Το νερό δεν χρειάζεται να είναι χλιαρό .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι ζημιώνουμε για 10 λεπτά η ζύμη είναι εύπλαστη και δεν κολλάει στα χεριά . Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια τα βάζουμε το εάν διπλά στο άλλο τα σκεπάζουμε με την μεμβράνη για αλλά 10 λεπτά. Τα πλάθουμε σε κορδόνια και τα δίνουμε το σχήμα των μπρέτσελ .Τα τοποθετούμε σε εάν ταψί με πετσέτα τα σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Στην συνέχεια τα ξεσκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσει το νερό με την σόδα. Έτσι διατηρούν πολύ καλά το σχήμα τους. Βάζουμε το νερό να βράσει μόλις κοχλάζει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε την σόδα .ΜΕΤΚΑ ρίχνουμε ένα ένα τα μπρέτσελ και τα αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα μέσα και από τις δυο πλευρές και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε χονδρό αλάτι από επάνω. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν αυτό το ωραίο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”