Γλυκα
Αν έχεις και εσύ μπόλικα καρύδια , φτιάξε τη πιο αφράτη καρυδόπιτα – μελωμένη, ζουμερή, ένα όνειροοοοο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη, 1 φακελάκι μπέικιν, 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα, ¼ κ.γ γαρύφαλλο, 1½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα ή κακάο
Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες, νερό, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, 3 κ.σ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε απο την ώρα που θα βράσει 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυωσει και ετοιμαζουμε το γλυκό
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μαριζ απαλά να ενσωματωθούν.
Βουτυρωνουμε ταψι 30αρι και ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη ριχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε και αφήνουμε να τραβηξει ολο το σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”