Συνταγές
Αν τύχει και περισσέψουν – καριόκες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
800 γρ μελομακάρονα
3 με 4 κουραμπιέδες
100 γρ καρύδια τριμμένα (αν δεν έχουν τα μελομακάρονα)
100 γρ μπισκότα ντι μπερ αλεσμένα
100 γρ βούτυρο λιωμένο
50 γρ κακάο
500 γρ κουβερτούρα (εγώ έβαλα γάλακτος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σπάμε με τα χέρια τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα, τα καρύδια και το βούτυρο λιωμένο. Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα ή μεμβράνηΒάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες στη λαδόκολλα και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα (σαν κορμό), τυλίγοντάς τη με τη μεμβράνη, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
Συνεχίζουμε να δίνουμε σχήμα στη ζύμη ρολάροντάς την όπως είναι τυλιγμένη στον πάγκο.
Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλο το βράδυ μέχρι να σφίξει καλά.Ξετυλίγουμε, κόβουμε σε φέτες Βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα πού έχουμε σε μπεν μαρί τις αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν και, αν θέλουμε, τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο. Εγώ έβαλα ινδοκαρυδο, καρύδια, και αμύγδαλα έγιναν πολύ ωραίες
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.