Συνταγές
Καλοκαιρινή Φραουλένια Σαρλότ – Αρέσει σε όλους –
Η σημερινή συνταγή Σαρλότ (Charlotte) θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα και να ψάχνεις τα υλικά. Ένα δροσερό γλυκό που αποτελεί μία ξεχωριστή ιδέα για επιδόρπιο. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και γεύση!
Υλικά
10 γρ ζελατίνη σκόνη ή φύλλα
500 γρ φράουλες
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ τυρί κρέμα
2 βανίλιες
Σαβαγιάρ
Γάλα
Εκτέλση
Ξεκινάμε διαλύοντας την σκόνη ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και δουλεύουμε.
Κατόπιν, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Στην πορεία, ενσωματώνουμε την άχνη, το τυρί κρέμα και τις βανίλιες.
Βάζουμε λίγη λίγη την κρύα ζελατίνη και δουλεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε 300 γρ από τις φράουλες και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε την βάση και περιμετρικά φόρμα 24 εκατοστών με σαβαγίαρ που έχουμε ήδη βουτήξει σε γάλα.
Μετά, απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
Τέλος, τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε.
Έτοιμη η φραουλένια μας Σαρλότ! Καλή απόλαυση! Δεν θα την κάνεις μόνο μία φορά αυτό το καλοκαίρι!
Δες στη συνέχεια το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!