Συνταγές
καλή σαρακοστή με υγεία – μουσταλευριά με την ιδιαίτερη νοστιμιά του μούστου από σύκα !
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
7 ΠΟΤΉΡΙΑ ΜΟΎΣΤΟ
1 ΠΟΤΉΡΙ ΑΛΕΎΡΙ
ΚΑΙ 1/2 ΦΛΥΤΖΆΝΑ ΤΣΑΓΙΟΎ ΝΙΣΕΣΤΈ
Εκτέλεση:
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ 6 ΠΟΤΉΡΙΑ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΆ ΝΑ ΖΕΣΤΑΊΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΆΜΕ 1 ΠΟΤΉΡΙ
ΔΙΑΛΎΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΈΝΟ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.
ΤΟ ΡΊΧΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΎΩ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΟΛΙΆΣΕΙ.
ΤΟ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 6 ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΗΝ ΚΟΛΛΉΣΕΙ
ΌΤΑΝ ΤΟ ΔΟΎΜΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΧΕΔΌΝ ΈΤΟΙΜΟ ΡΊΧΝΩ ΤΟΝ ΝΙΣΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΉΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΆ
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μία διαφορετική μουσταλευριά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nasia Kasapi-ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”
ΥΛΙΚΑ
3 κουπες μούστο από σταφύλια κόκκινα
1.30 κούπα νερο(την μισή κούπα την κρατάμε για δυαλισουμε το νισεστε)
5 με 6 κ.σ ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θελετε
5κ.σ νισεστε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίγο ζεσταινουμε το μούστο με την ζάχαρη να λιώσει ρίχνουμε το νισεστε που έχουμε δυαλισει στη μισή κούπα νερο και το βράζουμε ανακατευοντας συναιχεια να γίνει κρέμα
Μπορούμε αν έχουμε λίγο κέικ που εχει περισσεψει το βαζουμε στα μπολακια ριχνουμε την κρέμα μουσταλευριά και διακόσμουμε με σαντιγη (χτύπαμε λίγη κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη)
Βάζουμε βύσσινο γλυκό και τριμμένο καρύδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nasia Kasapi-ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”