Connect with us

Γλυκα

Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο Espresso

Published

on

glika 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σήμερα φτιάχνουμε κέικ… ξανά! Ένα ωραιότατο Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο Espresso! To συγκεκριμένο γλυκό είναι κέικ/τούρτα που, εκτός της γλύκας του, με τον espresso που περιέχει μας τονώνει ευχάριστα!

Θα χρειαστούμε:

Κέικ:

  • 125γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, σε κομμάτια
  • ¼ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 ¼ φλιτζάνι βραστό νερό
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 16 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

Ganache σοκολάτας με espresso (γλάσο):

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 250γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
  • ¼ φλιτζανιού καφέ φίλτρου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ espresso σε σκόνη
  • ⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ, στη συνέχεια απλώνουμε και ένα στρώμα αλευριού.
  2. Τοποθετήστε την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα αποθήκευσης τροφίμων, σφραγίστε την τσάντα, στη συνέχεια, σταθερά αλλά απαλά κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια με την πλευρά ενός μαχαιριού. Αφαιρέστε τα από τη σακούλα και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ με το κακάο και ρίξτε βραστό νερό πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά  και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με υψηλή ταχύτητα έως ότου γίνει κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ξύστε τις πλευρές του μπολ με μία σπάτουλα, προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι όλα να ενωθούν. Με το μίξερ σε αργό ρυθμό, προσθέστε ⅓ του μείγματος αλευριού, στη συνέχεια, προσθέστε μισό από το μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Επαναλάβετε με το μείγμα αλευριού προσέχοντας να μην το χτυπήσετε πολύ. Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε καλά με το χέρι μέχρι όλα να ενωθούν.
  4. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40-50 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα βγει καθαρή όταν το τρυπάμε με αυτή. Αφαιρέστε το από τον φούρνο, αφήστε το στη φόρμα ώστε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και στη συνέχεια αντιστρέψτε το επάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Ενώ το κέικ κρυώνει κάνουμε την ganache. Σε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη με 2.5 εκατοστά νερό βάζουμε από πάνω ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί, ανακατεύοντας κάθε ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσουν. Το βγάζουμε από τη θερμότητα και ανακατεύουμε τον καφέ φίλτρου, τον espresso και τη βανίλια. Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη στο μπολ για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων και ανακατέψτε καλά. Αν προτιμάτε μια πιο παχύρευστη ganache, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας σε έναν χρόνο. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν η ganache γίνει πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή ζεστό καφέ.
  6. Μόλις το κέικ κρυώσει, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχύστε με την ganache. Σερβίρετε και απολαύστε!
  7. Το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες.

 

Kαλοφάγωτο!

mrsbean.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές11 λεπτά ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές11 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version