Συνταγές
Κέικ σκέτο αφρός με γεύση πικραμύγδαλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 αυγα
2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη
500 γρ. Αλεύρι για κέικ
1 φλυτζανι τσαγιου γιαουρτι αγελαδινό η στραγγιστό
Γάλα αν χρειαστεί (θα το δείτε)
Εσάνς πικραμυγδαλο
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Για το μείγμα πάνω από το κέικ:
1 μεγάλη κ.σ φυστικοβουτυρο
2 κ.σ ταχίνι
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ αλεύρι από χαρουπι η
3-4 κ.σ χαρουπομελο
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο αέρα στους 170’C βαθμούς.
Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαλακωμενο βούτυρο και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Κατόπιν ρίχνουμε την βανίλια, την εσανς πικραμυγδαλο και το γιαούρτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουτερ και τη μαγειρική σόδα και λίγο λίγο ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αν βγει πηχτό προσθέτουμε γάλα.
Βουτηρωνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα. Πάνω στο μίγμα προσθέτουμε με ενα κουτάλι το μίγμα που κάναμε με το ταχίνι. Με ένα ξυλάκι κάνουμε κύκλους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περιπου 50′-60′ λεπτά στους 170’C βαθμούς.
Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το βγάλετε από τη φόρμα.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.