Συνταγές
Ένα μερακλίδικο κέικ με σιρόπι πορτοκάλι και μανταρίνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό , λιωμένο
100 γρ. χυμός πορτοκαλι μανταρίνι (από 50 γρ.το κάθε φρούτο) και το ξύσμα τους
Για το σιρόπι
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
250 γρ. χυμό μανταρίνιου
100 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 1 πορτοκάλι και μανταρίνι
Γλασο:
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Λίγο χυμό μανταρίνι η λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170’C βαθμούς για 40′-45′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι ως έξης:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 5′ λεπτά ( όταν αρχίσει ο βρασμός μετράμε το χρόνο ). Αφαιρούμε τις φλούδες. Κάνουμε τρύπες με ένα ξυλάκι για σουβλάκια στο κρύο κέικ και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε για αρκετές ώρες μέχρι να το απορροφήσει.
Όταν έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι, κάνουμε το γλασο απλώνουμε στο κέικ και το στολίζουμε με μανταρίνια και τα φύλλα τους.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”