Συνταγές
Να κεράσουμε ένα αφράτο ζεστό ζεστό κέικ πορτοκαλιού
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ(200ml)
5 αυγα ιδιου μεγεθους,1 ποτηρι και 1/2 ζαχαρη,1 ποτηρι ελαφρύ λάδι, 1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,1 βανιλια,500 γραμμαρια αλευρι φαριναπ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να στεκεται το μιγμα!Ριχνουμε εναλλαξ σιγα σιγα το λαδι-χυμο
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι-βανιλια-ξυσμα
Τοποθετουμε το μιγμα σε ταψι 30χ28 νουμερο με λαδοκολα μέσα την οποία αλοιφουμε με λάδι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα
Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα 10 λεπτα
Εναλλξ μπορουμε αλευρι για ολες της χρησεις με ενα φακελακι μπεικιν
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για eξαιρετικό κέικ, πολύ αφράτο λαχταριστό και σίγουρα πολύ νόστιμο
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για μια μικρή τετράγωνη φόρμα 20 cm:
250 γρ. Βούτυρο φρέσκο ανάλατο καλής ποιότητας σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας η κανονική
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
230 γρ. Φαρινα η αυτό που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
2 βανίλιες η 1 κ.γ υγρή βανίλια
50-60 γρ. Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160’C βαθμούς αέρα.
Σε μπολ ανάμιξης χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά πολύ καλά.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουτερ μέσα στο μείγμα και το χτυπάμε. Προσθέτουμε και το γάλα. Χτυπάμε να γίνει το μείγμα αφράτο. Λαδωνουμε μια φόρμα τετράγωνη με αποσπώμενα πλαϊνά και ριχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 40′ περίπου λεπτά στους 160’C βαθμούς.
Κάνουμε τη δοκιμή με ξυλάκι να βγαίνει στεγνό. Αφού κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.