Συνταγές
Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλασο – το πιο απίθανο!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
1 φαρινα γιωτης 500 γρ.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι γάλα.
2 ποτήρια ζάχαρη.
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτύπαμε τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι σε μαρέγκα 5 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη, σταδιακά ριχνουμε τους κρόκους το καλαμποκέλαιο το γάλα τέλος τη φαρινα με τη βανίλια,
κραταμε λίγο μείγμα και πρόσθετουμε το κακάο , βαζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκατοστά έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 50 λεπτά.
Για το γλασο λιωνουμε 1 κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετικό δίχρωμο κέικ, αφράτο και πανέμορφο με κακάο…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
300 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. Γάλα εβαπορέ
500 γρ. Φαρίνα
4 κ.σ. κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχοντας όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη ,ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Στο τέλος προσθέτουμε χτυπώντας στο μιξερ εναλλάξ το γάλα με τη φαρίνα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα προσθέτουμε το κακάο.. Αδειάζουμε εναλλάξ τα μείγματα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα κάνουμε γραμμές από το κέντρο προς τα έξω και αντίθετα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 μια ώρα περίπου.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “κέικ κακάο”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”