Συνταγές
Αφράτο – αφράτο και λαχταριστό κέικ μαρμπρέ της μαμάς
Κλασσικό και αγαπημένο!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 Φαρίνα
-2 κτσ. Κακάο
-1½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη
-2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
-4-5 αυγά
-200 γρ. γιαούρτι
-βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη Φαρίνα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά.
Παίρνετε 7 κτσ. ζύμης, προσθέτετε 2 κτσ. κακάο και ανακατεύετε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη.
Συνεχίζετε με το μίγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο της ζύμης. Με ένα πηρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά».
*****Βάζετε το μίγμα του κέικ στην φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 1 ώρα.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στην φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τέτοιο κέικ τσουρέκι δεν έχεις ξαναφάει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-1 κούπα ελαιόλαδο
-1 κούπα ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1 φακελάκι Μαχλέπι (8 γρ.)
-μισό κ.γ. Κακουλέ σκόνη
-5-6 δάκρυα Μαστίχας μικρά (τα κάνουμε σκόνη)
-2 αυγά
-150 γρ. χυμό μανταρίνι
-2 κούπες Φαρινάπ
-2 πρέζες αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Το αδειάζουμε σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 1 ώρα περίπου μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”