Συνταγές
Φτιάξτε εύκολο και γρήγορο κέικ καρότου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (220 γρ.)
1 κούπα ηλιέλαιο (200 ml)
1 κούπα γάλα (200 ml)
2 1/2 κούπες (300 γρ.) αλεύρι ζαχαροπλαστικής η γ.ο.χ
2 βανίλιες
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Λίγη κανέλα
2-3 κ.σ σταφίδες κορονθιακες
2 κούπες τριμμένο καρότο
1 τριμμένο μήλο
1/2 κούπα αλεσμένα φουντούκια και καρύδια
Για το φροστινγκ:
200 γρ. Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
250 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Λιγο αλάτι
1 βανίλια
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για να γίνουν μια λια κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, την σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλαξ με το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το καρότο, το μήλο, τις σταφίδες ελαφρά αλευρωμενες, τους ξηρούς καρπούς
και ανακατέυουμε με μια μαριζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά το κέικ. Κάνουνε τη δοκιμή και βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε 10′ λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στο κέικ το φροστινγκ.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.