Συνταγές
Κέικ βανίλιας με άρωμα πορτοκάλι και ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας – από γεύση και από εμφάνιση άντε γεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά 5 αυγά με 2 κούπες ζάχαρη και 2 βανιλιες.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε μια κούπα καλαμποκελαιο ,μια κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από δύο πορτοκάλια, ένα μπαικιν παουντερ και 500 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις.
Βουτυρωνουμε μια φόρμα του κέικ ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Απο τον μεσαίο δίσκο κόβουμε περιμετρικά μια λωρίδα φάρδους 2 εκατοστά περίπου.
Συναρμολογούμε το κέικ :
Σε μια πιατέλα βάζουμε τον πρώτο δίσκο,μια στρώση πραλινα φουντουκιού,τον μεσαίο δίσκο μία στρώση φουντουκιού και τέλος τον τρίτο δίσκο.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν μαρί 50 γρ. λευκή κουβερτουρα .
Με ένα πινέλο καλύπτουμε με αυτήν το πάνω μέρος του κέικ και το βαθούλωμα του μεσαίου δίσκου.
Κόβουμε κομμάτια σοκολάτας και διαφόρων σοκολατοειδων και γεμίζουμε το βαθούλωμα.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.