Συνταγές
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα εξαιρετικό κέικ με επικάλυψη μαρμελάδας και καρύδα – πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
5 αυγά,300 γρ ζάχαρη,200 ml γάλα φρέσκο,200 ml λάδι ελαφρύ,480 αλεύρι Φαριναπ η 400 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις με 1 φακ.μπεικιν,1 βανίλια,ξύσμα 1 λεμονιού
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Ρίχνουμε εναλλάξ γαλα-λαδι
Τέλος προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλευρι-βανιλια-ξυσμα
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας (28ν) ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β.αντιστασεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά
Μόλις το βγάζουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτό το περνάμε με μαρμελάδα βερίκοκο με ένα πινέλο και τέλος ρίχνουμε την καρύδα!
ΤΑΨΊ 28 νουμερο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σουηδικό μπράουνις (Εύκολο, γρήγορο κέικ kladdkaka).
Υλικά για 8 άτομα
- 200 γρ. αμύγδαλα και κουκουνάρι
- 180 γρ. αλευρι
- 4/5 φλ. βούτυρο
- 1 1/5 φλ. ζάχαρη
- 2/5 φλ. κακάο
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 2 κουταλάκια καφές εσπρέσο
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι λικέρ (kahlua)
Εκτέλεση
-
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.
- Βάζετε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Λιώνετε το βούτυρο, απομακρύνετε από τη φωτια και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και τον εσπρέσο.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
- Τέλος προσθέτετε και το λικέρ.
- Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνετε το κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά.
- Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό και κολλώδες στη μέση όταν θα βγει από τον φούρνο.
- Αφήνετε για μια 1 ώρα έξω από το φούρνο.
- Το σερβίρετε ζεστό ή το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο με παγωτό.