Συνταγές
Υπέροχα μπισκότα, πολύ νόστιμα – σπιτικά και ιταλικά CANTUCCI
Τέλεια να τα απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι με τον καφέ μας με το γάλα μας με ένα ζεστό ρόφημα ακόμη και για κολατσιό στο σχολείο – ειναι πεντανόστιμα τα ιταλικά CANTUCCI
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γραμμάρια Αλεύρι, 200 γραμμάρια ζάχαρη, 8 γραμμάρια μπεικιν παουντερ, μια πρεζα αλατι, 70 γραμμάρια βούτυρο καλής ποιότητας μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα απο ένα λεμόνι, 3 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 70 ml γάλα φρεσκο, 2 κουταλιές της σούπας λικέρ, 200 γραμμάρια αμύγδαλα.
Εκτελεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το Αλεύρι την Ζάχαρη, το μπεικιν παουντερ μια πρεζα Αλάτι και Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα, Βάζουμε το βούτυρο μαλακό το ξύσμα απο λεμόνι τα Αυγά το γάλα το λικέρ 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας λικέρ και ζυμώνουμε καλά στο Χέρι η ζύμη ειναι μαλακή ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει πια στα χέρια μας στην συνέχεια σε ελαφρώς Αλευρωμενη επιφάνεια Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και βάζουμε στο κέντρο τα αμύγδαλα
κλείνουμε την ζύμη σαν φακελάκι εγκλωβίζοντας τα αμύγδαλα μέσα στην ζύμη κάνουμε την ζύμη ένα μεγάλο μπαστούνι οπως κάνουμε και στο μωσαϊκό, κόβουμε το μπαστούνι σε 4 μέρη.
Παίρνουμε της 4 μπάλες απο ζύμη και φτιάχνουμε μικρότερα μακρόστενα μπαστούνια, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα μπαστούνια όχι κοντά το ένα με το άλλο γιατί θα φουσκώσουν λίγο και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου εξαρτάται τον φούρνο σας , Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα κόβουμε με μαχαίρι λίγο λοξά όπως δείχνω στής φωτογραφίες τα στρώνουμε ξανά στο ταψί με λαδόκολλα και τα ξαναψηνουμε Στους 180 βαθμούς αυτή την φορά για 20 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.