Συνταγές
Ισπανική συνταγή για τσούρος πασπαλισμένα με ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κομματάκι βιτάμ, στο μέγεθος καρυδιού
2 κουταλ.σούπας καστανή ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
1 φλυτζ.τσαγ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανίλια
1 μικρή πρέζα αλάτι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το βιτάμ να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλατάκι.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, όλο μαζί το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, να γίνει μια μπάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ελαφρά χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά.
Στην αρχή το μείγμα “χαλάει” την συνοχή του, αλλά γρήγορα απορροφάει το αυγό και ξαναμαζεύεται.
Με ένα κορνέ και ένα ψαλίδι κουζίνας, κόβουμε κομμάτια ζύμης, μέσα σε καφτό ηλιέλαιο.
Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα κυλάμε μέσα σε ζάχαρη κρυσταλλική, ανακατεμένη με κανέλλα.
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εξαιρετικους λουκουμάδες με μέλι!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μαγια
μια κουταλια της σουπας μελι
1φλυτζανι του τσαγιου γαλα
1 κουτ του γλυκου αλατι
1 κουταλια του γλυκου ζαχαρη
Νερακι χλιαρο οσο παρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μαζί!!! Σκεπάζουμε μέχρι να ανέβει περίπου μια ώρα και μόλις κάνει φουσκάλες ο χυλός είναι έτοιμος για ψήσιμο..
Παίρνουμε χυλό με το χεράκι και έχουμε ένα κουταλάκι το βουτάμε κάθε φορά στο νερό παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε σε καυτό λάδι και σε βαθύ σκεύος ..!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.