Μπισκοτα – Κουλουρια
Τα χορταστικά τυροκούλουρα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις!
Άλλη μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Τυροκούλουρα ξεχωριστά για την εμφάνιση τους αλλά και για την γεύση τους και είναι πολύ … χορταστικά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
500 έως 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό + 1 ασπράδι
125 ml. νερό
125 γρ. γιαούρτι
100 ml. λάδι
1 κουταλάκι λευκό ξύδι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
300 γρ. φέτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για τα τυροκούλουρα, είναι να αναμείξουμε με το αναδευτήρι σε ένα μπολ ένα αυγό και ακόμα ένα ασπράδι. Κατόπιν, προσθέτουμε και το νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Συμπληρώνουμε το λάδι, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Μετά από λίγο αδειάζουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε. Οταν τα υλικά έχουν αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε σχεδόν το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, το μπέηκιν, το ξύδι και μετά από λίγο αφού αφρίσουν ανακατεύουμε με τα χέρια μας συμπληρώνοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας τα υλικά, και όταν η ζύμη είναι έτοιμη την βγάζουμε από το μπολ και την ζυμώνουμε στο τραπέζι.
Το επόμενο βήμα είναι να χωρίσουμε την ζύμη με μία σπάτουλα σε 10 ίσα κομμάτια τα οποία βάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Αφού τα πασπαλίσουμε με αλεύρι, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα μαγειρικής και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 έως 15 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βάζουμε με ένα κουταλάκι σχεδόν 100 γρ. βούτυρο επάνω σε κάθε κομμάτι. Στη συνέχεια, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τα κομμάτια να γίνουν σαν μικρά πιάτα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και το τελευταίο το τοποθετούμε ανάποδα στα υπόλοιπα 9 φύλλα.
Βάζουμε όλα τα φύλλα όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο σε αλευρωμένο τραπέζι και με τον πλάστη τα ανοίγουμε μαζί σε ένα μεγάλο φύλλο. Το κόβουμε κατόπιν με το μαχαίρι σε λωρίδες με πλάτος περίπου 5 εκατοστά. Γυρίζουμε τις λωρίδες ανάποδα και τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να πλατύνουν λίγο ακόμα.
Βάζουμε κατά μήκος στις λωρίδες τυρί φέτα τριμμένη και διπλώνοντας τις άκρες κλείνουμε τις λωρίδες. Ξαναγυρίζουμε κατόπιν τις λωρίδες που έχουμε γεμίσει με τυρί φέτα και με το μαχαίρι τις κόβουμε σε 3 ίσα μέρη, στα οποία διπλώνοντάς τα δίνουμε σχήμα κουλουριού.
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού με ένα πινέλο και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σπόρους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου να ροδίσουν.
Μετά και από το ψήσιμο, τα τυροκούλουρα είναι έτοιμα να τα σερβίρετε!
Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Δες και άλλες συνταγές για τυροκούλουρα!