Connect with us

Τουρτες

Θεϊκή τούρτα σοκολάτας με παντεσπάνι σοκολάτας “Πράγα”

Published

on

Θεϊκή τούρτα σοκολάτας με παντεσπάνι σοκολάτας "Πράγα"

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σου παρουσιάζουμε μία τούρτα σοκολάτας – υπερθέαμα! Πολλά υλικά, τα οποία δένουν αρμονικά μεταξύ τους και καταλήγουμε σε μία τούρτα που εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Υλικά

για το παντεσπάνι
6 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
140 γρ. αλεύρι
28 γρ. κακάο
47 γρ. βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρι
200 γρ. νερό
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ

για την κρέμα
140 γρ. ζαχαρούχο γάλα
58 γρ. ζεστό νερό
1 μεγάλο κρόκο αυγού ή 2 κανονικούς
275 γρ. βούτυρο, μαλακό
11 γρ. κακάο
1 βανίλια
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, ζεστή και λεία

για το γλάσσο
67 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την τούρτα σοκολάτας, φτιάχνοντας πρώτα το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ σπάζουμε και ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.

Όταν αφρατέψει καλά το μίγμα με τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο σταδιακά, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Στην συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ στο οποίο έχουμε το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από το μίγμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε. Κατόπιν το αδειάζουμε ξανά στο μεγάλο μπολ με το μίγμα.

Παίρνουμε μία φόρμα 24 εκατοστών και αφού βάλουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, αδειάζουμε το μίγμα, το στρώνουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 έως 45 λεπτά. Το σωστό ψήσιμο, μπορούμε να το καταλάβουμε εάν βυθίσουμε ένα ξύλινο καλαμάκι στην ψημένη ζύμη του παντεσπάνι. Για ένα σωστό ψήσιμο, δεν θα πρέπει να μένουν στο καλαμάκι υπολείμματα ζύμης.

Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας να βράσει για 3 έως 5 λεπτά.

Κόβουμε στη συνέχεια, το παντεσπάνι σε 3 ισοπαχείς φέτες.

Eπόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα και το ζεστό νερό. Αφού ανακατέψουμε λίγο, ρίχνουμε τους κρόκους αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου η κρέμα να πήξει.

Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια, έως ότου να αφρατέψει. Κατόπιν αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα που φτιάξαμε προηγουμένως, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο μέσω ενός σουρωτηριού. Χτυπάμε για λίγο ακόμα με το μίξερ και όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο με τη μαρίζ.

Σε ένα μεγάλο πιάτο στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε μικρή ποσότητα από την κρέμα στο κέντρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο παντεσπάνι.

Ρίχνουμε στο σιρόπι, το κονιάκ ή το ρούμι ανακατεύουμε λίγο και σιροπιάζουμε με αυτό το παντεσπάνι.

Με το κορνέ, βάζουμε με κυκλικές κινήσεις κρέμα και την στρώνουμε με τη σπάτουλα.

Στρώνουμε κατόπιν το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε. Με το κορνέ, απλώνουμε και στρώνουμε ποσότητα από την κρέμα.

Στρώνουμε το τρίτο φύλλο παντεσπάνι και το πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας να καθίσει καλά και το σιροπιάζουμε.

Βάζουμε επάνω στο τρίτο φύλλο ποσότητα κρέμας με το κορνέ, και το στρώνουμε καλά με τη σπάτουλα.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να δέσει.

Όταν βγάλουμε την τούρτα από το ψυγείο, την περιλούζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο να δέσουν πάλι τα υλικά.

Προχωράμε στο επόμενο βήμα την παρασκευή του γλάσσου. Σε ένα μπολ, αδειάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βούτυρο το οποίο είναι κομμένο επίσης σε κομμάτια. Λιώνουμε με μπεν μαρί.

Αφού το μίγμα λιώσει καλά, ανακατεύουμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι γλυκόζης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λιώσουν όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνουμε το γλάσσο επάνω από την τούρτα πριν αυτό κρυώσει ξεκινώντας από το κέντρο με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της τούρτας.

Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε την τούρτα σοκολάτας!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές17 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές19 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές21 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές23 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές5 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Exit mobile version