Συνταγές
Θα τρως πίτσα κάθε μέρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
Υλικά για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ καλαμποκάλευρο για Πολέντα
1 φάκελο ξερή μαγιά (7 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι τού γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 μλ. λάδι (ότι επιθυμείτε)
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο με το αλάτι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη τη μαγιά και χλιαρό προς ζεστό νερό τόσο όσο να αποκτήσουμε ένα χυλό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει (τη μαγιά και το καλαμποκάλευρο),μετά προσθέτουμε το μισό λάδι, και το υπόλοιπο αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Προσθέτουμε και το άλλο μισό από το λάδι και ζυμώνουμε λίγο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε (εγώ έκανα τρεις πίτσες ) εξαρτάται πως θα θέλατε.
Έβαλα από πάνω ψιλοκομμένη ροζ ντομάτα που δεν έχει πολύ ζωμό , ζαμπόν, Σαλάμι αέρος, πράσινη πιπεριά , λίγο ξερό βασιλικό, λίγο ρίγανη, μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Τα αφήνουμε όσο να ζεσταθεί το φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά με αντίσταση και αέρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”