Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ , αφράτο και μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά
360 γρ ζάχαρη
200 γρ βουτυρο (όχι μαργαρίνη)
60ml ηλιέλαιο
220ml γάλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη .
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ηλιέλαιο .
Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και εναλλάξ λίγο αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ , λίγο γάλα, λίγο χυμό πορτοκαλιού .
Βγάζουμε σε ένα πιάτο δυο τρεις κουταλιές και ρίχνουμε μέσα το κακάο, μια κουταλιά γάλα και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τη φόρμα, ρίχνουμε μέσα τα 3/4 από το άσπρο μίγμα, προσθέτουμε και το μίγμα με το κακάο ανακατεύοντας απαλά επιφανειακά και τέλος το υπόλοιπο από το άσπρο .
Επειδή η φόρμα μου είναι μικρή έβαλα και σε μια μικρή στενόμακρη φόρμα
Ψήσαμε στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις για μια ώρα.
Επάνω ρίχνουμε κουβερτούρα λιωμένη.
Στο μακρόστενο ρίχνουμε γλάσο που εφτιαξα, με χυμό πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη .
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.