Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό κουταλιού σταφύλι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σταφύλι σουλτανινα
850 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
Χυμό από μισό λεμόνι
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το σταφύλι σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη προσθέτω το νερό και βράζω 20 λεπτά ξαφριζοντας όσο μπορω.Αφηνω στην άκρη όλο το βράδυ να βγάλει το σταφύλι τα υγρά του και την άλλη μέρα
το ξαναβάζω να βράσει προσθέτοντας την αρμπαρόριζα να πάρει μια βράση μετά την αφαιρώ προσθέτω τα αμύγδαλα και βράζω μέχρι να δέσει το γλυκό λίγο πριν το τέλος προσθέτω τον χυμό από το μισό λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Νόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι μαζί με φράουλα στο φούρνο
Η Συνταγή και φωτογραφία είναι από Γωγώ Σαμίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1000 gr σταφύλι
500gr ζάχαρη
Δύο βανίλιες και μία κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί βάζουμε τα σταφύλια τις ρώγες .
Για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε φράουλα … εσείς μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σκεπάζετε με μία λαδόκολλα το πυρεξ.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα… Ανοίγετε το φούρνο ανακατεύετε σε περίπτωση που έχει κολλήσει ζάχαρη κάτω στο πυρέξ.
Ρίχνετε 2 βανίλιες και μία κανέλα ξύλο και ψήνετε χωρίς στη λαδόκολλα μισή ώρα ακόμα.
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει… Όταν Θα κρυώσει θα έχει σφίξει το σιρόπι.
Είναι εύκολο με ακόμη πιο ωραία γεύση.. παραμένουν σφιχτές οι ρώγες και δεν μαλακώνουν.
Η Συνταγή και φωτογραφία είναι από Γωγώ Σαμίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.