Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκάκι και σίγουρα απολαύστικο – πολύ όμορφα φτιαγμένη αναρόκρεμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
3/4 φύλλου κρούστας (καβουρδισμένο)
1 κιλό φρέσκια αναρή-μυζήθρα
3 φρέσκες κρέμες πλήρης 250ml
2/3φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ σ.μέλι(όσο γλυκό το θέλουμε)
1/2 φλ.καφε ανθόνερο(2-3κσ.)
1 κγ κανέλα
μέλι
καρύδια όσα θέλουμε
Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα φύλλα ένα ένα (τα ραντίζουμε με λίγο βούτυρο σε σπρέι ή με ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη)τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.Να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Βάζουμε την αναρή κομμένη σε μικρά κομμάτια στον κάβο του μίξερ Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, ανθόνερο,μέλι, λίγη κανέλα (αν θέλουμε) και τις φρέσκες κρέμες.
Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και μετά σε πιο δυνατή,γύρω στα 5 λεπτα.Μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
Σπάζουμε τα φύλλα με τα χέρια μας και βάζουμε το 1/3 στο pyrex το 1/2 της κρέμας,φύλλα, 1 κγ.μελι,καρύδια σπασμένα, ακόμη μια στρώση κρέμα, φύλλα και τέλος μέλι, καρύδια και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Λαχταριστή και σίγουρα πεντανόστιμη τυρόπιτα με χαλλούμι, αναρή (κυπριακη ρικοττα) και φέτα
Η εκτέελση της συνταγής είναι από Lemonia Karava- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ .
ΥΛΙΚΑ
Φυλλο:
650 γρ αλευρι χωριατικο η σκληρό
2 κγ μπεικιν παουντερ
1/2 κγ αλάτι
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
200μλ ελαιλαδο η σπορελεο
250μλ χυμο φρεσκο πορτοκάλι
1 αυγο για άλειμμα
Σουσάμι
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μιξερ και με το γατζο ψωμιου τα ζυμωνουμε καλα μεχρι να έχουμε μια μάζα ζυμάρι .
Γεμιση:
Βαζουμε τυρια τριμμένα, 2 αυγά χτυπημένα στο χέρι και φρεσκο η τριμμένο δυόσμο. Τα ανακατευουμε να ενωθούν ολα τα υλικά.
Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι σχήμα.
Ψηνουμε στον αερα 180’ για 45-50 λεπτά
Αλοιφουμε με αυγό
ΥΓ Η αναρη= μυζηθρα
Η Συνταγή είναι από Γαλατειας Παμποριδου Κουζινοβια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ .