Συνταγές
Θαυμάσια πίτα με λαχανικά
Η Συνταγή είναι από Ntina Arkadianoy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρισουμε τριμμένο ένα κολοκύθι, 1 καρότο, ψιλοκ. Ένα κρεμμύδι ξερό, ένα πράσο, δύο πιπεριές πολύχρωμες. Εβαλα λίγο αλάτι, πιπέρι.
Τα ανακατευουμε συνεχώς να μην καούν,για κάνα 5λεπτο. Δεν θέλουμε να λιώσουν. Άφησουμε να κρυώσουν. Έριξα χτυπημένα 2 αυγά, φέτα τριμμένη γειά γύρω στα 150γρ στο χέρι, γκούντα περίπου 150 γρ, 2 κουταλιές τυρί κρέμα και για την υγρασία έσπασα λίγο μαλλί Αγγέλου (φιδέ).
Χρησιμοποίησουμε ένα φύλο σφολιάτας, το άπλωσα στο ταψί σε λαδόκολλα, έβαλα την γέμιση στο μισό σκέπασα με το άλλο μισό, έφτιαξα γύρω γύρω να μην χυθεί, έκανα χαρακιές από πάνω να ψηθεί, και αυγωσα(κράτησουμε λίγο αυγο από την γέμιση).
Έψησα στους 170 μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Ntina Arkadianoy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε τέλεια πιπερόπιτα νόστιμη και λαχταριστή – Η πιο τραγανή!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
ένα φύλλο Σφολιάτα .
Γέμιση.
Ένα κρεμμύδι ξερό σε φέτες. Πέντε πιπεριές πολύχρονες σε μπαστουνάκια. Ένα πράσο σε ροδέλες. Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια. Ένα κομμάτι τυρί φέτα. Και ένα κομμάτι κασέρι τριμμένο στον τρίφτη. Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αχνίζουμε για λίγο. Ρίχνουμε τίς πιπεριές αλάτι Πιπέρι και συνεχίζουμε το άχνισμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο .Κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε μέσα. Ανοίγουμε λίγο την σφολιάτα με τον πλάστη και ρίχνουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε λίγο τις άκρες προς τα μέσα και ρο λάρο . αλείφουμε με λίγο βιτάμ το φύλλο. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε το ρολό. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”