Συνταγές
Η ιδανική σπιτική τούρτα για κάθε περίσταση
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
5 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 μπεκιν ανακατεμένο με το αλεύρι
0.5 κούπα φουντούκια αλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω σε τρεις δίσκους . Σιρόπι 0.5 κούπα ζάχαρη ,0.5 κούπα νερό βράζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ενδιάμεσα κρέμα πατισερι σοκολάτας ανακατεμένη με σαντιγί.
Για τη πατισερι
500 γρ γαλα
3 κρόκους αυγών
170 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι
35 γρ κορν φλαου
15 γρ κακάο
2 βανίλιες
100 γρ κουβερτουρα
30 γρ βιταμ
Ανακατεύουμε γάλα με κρόκους χτυπημένους καλά, βάζουμε στη φωτιά και μόλις χλιαραινει βάζουμε ανακατεμένα ζάχαρη, αλεύρι κορν φλαου ,κακάο κοσκινισμένο, βανίλιες, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε κουβερτουρα σε κομματάκια και βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε 350 γρ κρέμα γάλακτος φυτική τη πράσινη και ενοποιουμε με τη κρύα πατισερι. Για το γλάσο 150 γρ κρέμα γάλακτος ( την υπόλοιπη) και 200 γρ κουβερτουρα.
Για το στόλισμα φουντούκια καραμελωμενα και αλεσμένα, και καραμέλα που έκανα με σκέτη ζάχαρη στο τηγάνι την άδειασα σε λαδόκολλα και όταν κρυωσε την έσπασα.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.