Συνταγές
Από το Λονδίνο με αγάπη! Η αυθεντική Shepherd’s Pie ! Το μυστικό της τα μυρωδικά στον κιμά!
Έλα να φτιάξουμε μαζί την παραδοσιακή, βρετανική συνταγή για shepherd’s Pie, ή κατά την ελληνικήν “πίτα του βοσκού”. Το μυστικό σε αυτή τη πίτα είναι τα πολλά και διάφορα μυρωδικά που βάζουμε στον αρνίσιο κιμά. Είναι ένα νόστιμο Κυριακάτικο πιάτο.
Υλικά
-1 κιλό πατάτες
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 μεγάλο καρότο
-ελαιόλαδο
-1 κιλό αρνίσιο κιμά
-200 ml. κόκκινο κρασί
-1 ½ κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
-θυμάρι
-δεντρολίβανο
-αλάτι- πιπέρι
-200 ml. ζωμό κοτόπουλου
-50 γρ. βούτυρο
-αλάτι- πιπέρι
-100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
-100 ml. γάλα
-2 αυγά
-50 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και βράζουμε τις πατάτες.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδι. Κατόπιν, καθαρίζουμε και περνάμε από τον χοντρό τρίφτη το καρότο.
Εν συνεχεία, παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, το καρότο και τα καβουρδίζουμε.
Σβήνουμε κατόπιν με το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε τον πελτέ, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Εν των μεταξύ σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τις καυτές πατάτες ενσωματώνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Απλώνουμε τον κιμά σε ταψί 40×26 εκατοστών και από πάνω το πουρέ.
Τέλος, πασπαλίζουμε με 50 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Έτοιμη η Shepherd’s Pie! Ένα φαγητό που θα το κάνεις πολλές φορές!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!