Συνταγές
Πολύ ωραία φτιαγμένα και λαχταριστά σαραγλι με φυστίκι Αιγίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλο κρούστας
1 πακ βουτηρο αγελάδος λιωμένο κρυο
400 γρ φυστικια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2.5 φλυτζάνια νερό
1/2 φλ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζω δύο φύλλα κρούστας βουτηρώνοντας τα σκορπίζω φιστίκι και με την βοήθεια μια βελόνας πλεξιματος το τυλίγω ρόλο και το σουρώνω. Ετσι κάνω για όλα τα φύλλα! Τα βάζω σε ένα βουτηρομένο ταψάκι από επάνω ρίχνω το βουτηρο που περίσσεψε και ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Εντωμεταξει έχω ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού βράζοντας 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού Μετά κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το μέλι ανακατέυω καλά και αφήνω να κρυώσει. Σιροπιάζω το γλυκο μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι. Οταν κρυώσει πασπαλίζω με λίγο φυστικι
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι συνταγές όλο νοστιμιά συνεχίζονται..
Δες ακόμη μία για σαραγλι με καβουρδισμένο αμύγδαλο….μπισκότο και σουσάμι.
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Λυρου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
Υλικά
Μισο κιλό φύλλο Βυρυτού
200 γρ αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
100 γρ.σουσάμι καβουρδ.
100 γρ μπισκότο πτι- μπέρ
Λίγη κανέλα….μια πρεζα γαρύφαλο..μοσχοκαρυδο
2 βανίλιες
Σπορέλαιο
Σιρόπι
1 και 1/2 ποτήρι ζαχαρη
1ποτηρι νερό
Χυμο μισου λεμονιου
4 κ.σ.μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε 1 φύλλο το λαδώνουμε …διπλώνουμε στη μεση
Ριχνουμε λιγη γεμιση και τυλίγουμε σε λεπτη βεργα.Σουρώνουμε
Στο τελος λαδώνουμε με μια κουπα τσαγιου λαδι και ψήνουμε
Σιροπιαζουμε ( καυτο το γλυκο …ζεστο το σιρόπι
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Λυρου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”