Συνταγές
Η αγαπημένη πάστα Φλώρα είναι απλώς τέλεια.. συνταγή που θα εντυπωσιάσει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1κρασοποτηρο χυμό από πορτοκάλι φυσικό χυμό
Τό ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στέβια και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κρασοποτηρο αραβοσιτελαιο
1 βανίλια
250 γρμ αλεύρι φαρίνα κόκκινη το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ελαφρώς και αφήνω στο ψυγείο για 20′.
1 κούπα μαρμελάδα φράουλα και κεράσι δική μου μαρμελάδα περσινή.
Αυτή την φορά άπλωσα την ζύμη στην λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Από πάνω έριξα την μαρμελάδα και στόλισα με αμύγδαλα για σχέδιο και τό στρογγυλό είναι ζυμαρακι. Βασικά ότι σχέδιο μας αρέσει φτιάχνουμε.
Ψήνουμε στους 170 αεροθερμο φούρνο για 35′ μέχρι να χρυσισει ή πάστα Φλώρα μας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πάστα φλώρα – ότι πρέπει για τις κρύες μέρες που έρχονται
Η Συνταγή είναι από κ. Effie Papadopoulou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά…
1 φλιτ τσαγιου λιωμενο βιταμ
3 κσ ζαχαρη
2 αυγα ( θερ δωμ)
1 κσ κονιακ
χυμο και ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 βανιλια
1 μπειικιν
3.5 φλιτ τσα αλευρι γοχ
400-500 γρ μαρμελαδα φραουλα ή οτι σας αρεσει
Ζαχαρη αχνη( προαιρετικα)
Εκτελεση
χτυπαμε τα αυγα στο μιξερ μετα την ζαχαρη μετα τον χυμο το κονιακ και τελος το βιταμ.
Ολα τα υγρα στα στερεα και ζυμωνουμε μια μαλακη ζυμη.Χωριζουμε και βαζουμε τα 3-4 της ζυμης σε λαδοκολλα και το 1-4 σε λωριδες η σχεδιο.Πανω στην ζυμη απλωνουμε την μαρμελαδα και σχεδιαζουμε.
Ψηνουμε 180′ για 30′-35′ λεπτα .στο τελος πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη οταν βγει απο τον φουρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Effie Papadopoulou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.