Συνταγές
Ζουμερό παστίτσιο σούπερ σουπερ σπέσιαλ καλή απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παστίτσιο
Για τον κιμά…
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και σωτάρουμε τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό) και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ (αν δεν έχω σβήνουμε με κόκκινο κρασί).
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2-3 γαρύφαλλα και λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνει, τραβάω από την φωτιά, αφαιρώ την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και την δάφνη, ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύω.
Για τα μακαρόνια…
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μου Ν. 2 για επτά λεπτά.
Μόλις τα βγάλω ρίχνω ασπράδι από δυο αυγά και τυρί τριμμένο και ανακατεύω.
Για την μπεσαμέλ…
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνω την μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας φυτίνη και μόλις λιώσει ρίχνουμε 8 κοφτές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 λίτρο & 1/2 γάλα φρέσκο σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις αρχίσει να πήζει, τραβάω το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε 2 κρόκους αυγών, με τυρί τριμμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έτοιμο για τον φούρνο…
Λαδώνω το ταψί μου και ρίχνω λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Από πάνω βάζω την πρώτη στρώση μακαρόνια, μετά κιμά, δεύτερη στρώση μακαρόνια, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη, τυρί τριμμένο και τρίμματα από την φυτίνη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.