Συνταγές
Κλασική συνταγή για το πιο αφράτο ζεβράτο κέικ
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
300 γρ αλεύρι
220 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
150 ml σπορέλαιο
120 ml νερό
3 λιγοστά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν π
40 γρ κακάο
60 ml νερό
Για επιφάνεια
350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
μαύρες και άσπρες νιφάδες σοκολάτας προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, και τα χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ με 70 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βγάζουμε από το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στους κρόκους την υπόλοιπη ζάχαρη,και συνεχίζουμε το χτύπημα και κατόπιν ρίχνουμε το λάδι και μετά το νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν καλά και προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν και έπειτα μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
Λιώνουμε το κακάο σε ένα μπολ με 60ml νερό και το ρίχνουμε στο ενα μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Επειτα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα και στρωμένη στη βάση με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε μια-δυο κουταλιές της σούπας απο το λευκό μείγμα στο κέντρο, πάνω σε αυτό ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας μείγμα σοκολάτας πάντα στο κέντρο του προηγούμενου μείγματος ρίχνουμε τις κουταλιές εναλλάσσοντας τα χρώματα μέχρι να τελειώσουν.
Καθώς πέφτουν απλώνονται στην επιφάνεια της φόρμας ,χωρίς εμείς να τις ανακατέψουμε. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το γλάσο,μόλις τελειώσουμε με τα μείγματα με ενα ξυλάκι χαράσουμε απαλά την επιφάνεια ξεκινώντας απο το κέντρο προς τα τοιχώματα της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε πάνω στο κέικ, το οποίο πρέπει να καλυφθεί εντελώς.
Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με τις νιφάδες σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.