Συνταγές
Το γλυκό που έπρεπε να δοκιμάσω νωρίτερα. Ζακυνθινή φρυγανιά και πως την φτιάχνουμε step by step!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θα το παραδεχτώ! Άργησα στη ζωή μου να δοκιμάσω αυτό το γλυκό. Αλλά όταν το δοκίμασα πρώτη φορά, μπήκε για τα καλά στα καθημερινά μαγειρικά μου ταξίδια! Ζακυνθινή φρυγανιά με τέλεια κρέμα ! Δοκίμασε το άμεσα.
Υλικά
Για το Σιρόπι
300 ml νερό
300 γρ ζάχαρη
Λίγη μαστίχα σε σκόνη ή 1 κουταλιά υποβρύχιο μαστίχα
Για τη Κρέμα
10-12 φρυγανιές
200 γρ ζάχαρη
150 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
1,5 λίτρα γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Aμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το υποβρύχιο μαστίχα ή μαστίχα σε σκόνη.
Στη συνέχεια, βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις απλώνουμε σε ταψί 34 εκατοστών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απλώνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα του γλυκού μας. Σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το κρύο γάλα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να γίνουν κρέμα.
Κατόπιν, απλώνουμε την ζεστή κρέμα πάνω από τις φρυγανιές, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Εν συνεχεία, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Τέλος, βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.
Έτοιμη και η δική μας ζακυνθινή φρυγανιά. Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί και το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι! 👉 http://bit.ly/2Hd7EEV