Συνταγές
Εύκολο σπιτικό παγωτό σάντουιτς που όλοι αγαπάμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
1 κουτί κρέμα στο μεταλλικό κουτάκι (MORFAT ή ERMOL ή Creme Γιώτης κτλ.) παγωμένη
1-2 πακέτα πτι μπερ (αναλόγως το σκεύος)
Αν θέλουμε με γεύση ΒΑΝΙΛΙΑ στο μείγμα βάζουμε και:
2 βανιλίνες
Αν θέλουμε με γεύση ΣΟΚΟΛΑΤΑ στο μείγμα βάζουμε και:
1 κ.σ. σκόνη
3-5 κ.σ. μερέντα/πραλίνα
Αν θέλουμε γεύση ανάμεικτη (να κάνει “νερά” διχρωμίας ή να είναι η μία στρώση βανίλιας κ η άλλη σοκολάτας) τότε αφού μοιράσουμε το μείγμα στα δύο, στη βανίλια βάζουμε βανιλίνη κ στη σοκολάτα το κακάο και τη μερέντα.
Εκτέλεση:
Σ’ ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ μεσαίου μεγέθους στρώνουμε τα μπισκότα πτι μπερ, με την καλή πλευρά προς τα κάτω.
(Αν θέλουμε λεπτή στρώση παγωτού τότε επιλέγουμε μεγαλύτερο ταψί ή πυρέξ κλπ. Αν θέλουμε το παγωτό σάντουιτς να έχει πάχος επιλέγουμε μικρότερο ταψί.)
Αφού τα στρώσουμε τα μπισκότα χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα στο μεταλλικό κουτί τουλάχιστον 6′ αφού την είχαμε 2-3 ώρες ψυγείο (όπως κ το ζαχαρούχο, καθώς κ το εβαπορέ κ αυτά στο ψυγείο ίδιες ώρες). Εν συνεχεία ρίχνουμε το ζαχαρούχο κ χτυπάμε άλλα δύο λεπτά να ενσωματωθεί το μείγμα. Έπειτα κ το εβαπορέ. Το αποτέλεσμα δε το θέλουμε ούτε υπερβολικά σφικτό ούτε κ νερουλό.
Αν θέλουμε παγωτό σάντουιτς μόνο βανίλια τότε στο τέλος ρίχνουμε τη βανιλίνη κ χτυπάμε με το μίξερ για δευτερόλεπτα.
Αν θέλουμε παγωτό σοκολάτα στο τέλος ρίχνουμε τη σκόνη κακάο κ τη μερέντα κ χτυπάμε για δευτερόλεπτα ή ενσωματώνουμε με τη μαρίζ.
Το μοίραζουμε το μείγμα (τα τρία πρώτα υλικά που χτύπαμε με μίξερ).
Κανουμε μισό βανίλια, όπου ριχνουμε μέσα τη βανιλίνη κ σιρόπι βύσσινο μαζί με γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το πιο βαρύ υλικό το βύσσινο γλυκό κουταλιού -οχι το σιρόπι- καλό είναι να το βάζουμε όταν έχει αρχίσει να πήζει το γλυκό κατάψυξη, για να μην κάτσει στον πάτο. Αυτό ισχύει για τα βαριά υλικά όταν το παγωτό σάντουιτς το θέλουμε χοντρό κ όχι λεπτό. Εγώ παρόλο που το ήθελα χοντρό τα έβαλα εξαρχής, γιατί δε θα βρισκόμουν σπίτι για να περιμένω πότε θα φτάσει το παγωτό στη μισή ψύξη, προκειμένου να έριχνα το γλυκό κουταλιού βύσσινο κ κάποια άλλα προαιρετικά υλικά, που θα διαβάσετε παρακάτω, όπως γεμιστά μπισκότα, σπασμένα ότι μπερ κ καραμελωμένο φυστίκι.
Το υπόλοιπο μισό που το κανουμε σοκολάτα ριχνουμε κακάο σκόνη, μερέντα κ τρούφα που είχε περισσέψει από άλλο γλυκό.
Στο ταψάκι με τα μπισκότα που είχαμε στρώσει ρίχνουμε το μισό βανίλια (ενδιάμεσα σπαμε μερικά μπισκότα πτι μπερ, κ μερικά γεμιστά μπισκότα που είχα κ καραμελωμένο φυστίκι κ τα ριχνουμε κ αυτά μέσα.) κ ρίχνουμε κ το μισό μείγμα σοκολάτα κ μ’ ένα πιρούνι απαλά δημιουργούμε “νερά” (διχρωμία/μαρμπρέ), με προσοχή να μην σπάσουμε τα μπισκότα.
Στη συνέχεια στρώνουμε μπισκότα πτι μπερ, τόσα όσα στην αρχή κ η καλή τους πλευρά να είναι προς τα πάνω.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβουμε στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.