Connect with us

Συνταγές

Εύκολο και δροσερό γλυκό!!

Published

on

maxresdefault 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-1 κομπόστα ροδάκινο (6 ροδάκινα) 825γρ.
-1 κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ
-500ml φρέσκο γάλα
-2 φάκελα ζελέ ανανά (2×100γρ)
-1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο(100γρ)
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ. Για να γίνει αυτό, θα ρίξουμε σε ένα μπώλ τα δύο φάκελα του ζελέ και θα προσθέσουμε και 450 γρ. ζεστό νερό. Θα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα έως ότου η σκόνη του ζελέ να λιώσει καλά. Κατόπιν θα προσθέσουμε και 450 γρ. κρύο νερό και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα.

Το ζελέ είναι ουσιαστικά έτοιμο. Θα βάλουμε το μπωλ στο ψυγείο στη συντήρηση ώστε να κρυώσει καλά, αλλά όχι να παγώσει.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε σκόνη τα μπισκότα πτι μπερ με τη βοήθεια του Multi. Τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια και τα θρυμματίζουμε στο multi. Στη συνέχεια θα ρίξουμε μέσα στο δοχείο του multi το λιωμένο βούτυρο και θα ξαναχτυπήσουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Κατόπιν, θα πάρουμε ένα πυρέξ περίπου 24Χ30 εκατοστών και αδειάζουμε το περιεχόμενο του multi. Αφού το αδειάσουμε, θα το απλώσουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ και με ένα κουτάλι ή με ένα ποτήρι θα το πατήσουμε να στερεοποιηθεί καλά.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε την κρέμα.
Σε ένα μπώλ θα αδειάσουμε τα 500 γρ. γάλακτος και θα προσθέσουμε την κρέμα μπαβαρουάζ. Αντί για αυτή την κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Θα χτυπήσουμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά έως ότου η κρέμα μας να είναι έτοιμη.
Με μία μεγάλη κουτάλα, θα ρίξουμε σε αυτό το μπωλ, κάτι λιγότερο από το μισό ζελέ που είχαμε βάλει στο ψυγείο και θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα με το μίξερ.

Στο πυρέξ τώρα, θα αδειάσουμε το μπωλ με την κρέμα ομοιόμορφα και θα το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά ή και περισσότερο ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Παίρνουμε τώρα τα κομμάτια της κομπόστας από την κονσέρβα και τα τοποθετούμε επάνω στην κρέμα στο πυρέξ σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.
Αφού γεμίσουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την κομπόστα, θα αδειάσουμε με μία κουτάλα και τον υπόλοιπο κρύο ζελέ στο πυρέξ ομοιόμορφα και θα το βάλουμε στην κατάψυξη, έως ότου σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ. Συνήθως απαιτείται ένας χρόνος περίπου 3 έως 4 ώρες.

Μετά από αυτόν τον χρόνο, το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές46 δευτερόλεπτα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές11 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version