Συνταγές
Εύκολη σπιτική ζύμη για πεντανόστιμο πεινιρλί
Η Συνταγή είναι της κ. Labrini Kroupi – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη:
500γρ Αλευρι –
300νερο –
1 μαγιά –
50 γρ λάδι –
50γρ γιαουρτι –
λιγο ζαχαρη -:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεβουμε την μαγια με την ζαχαρη στο χλιαρο νερό και το αφηνουμε στην ακρη για πεντε λεπτα !!
Ριχνουμε το γιαουρτι και το λαδι και ανακατευουμε . Ριχνουμε το υγρο μειγμα στο αλατισμενο αλευρι και κανουμε μια ζυμη που να ξεκολαει απο τα χερια !!
Ισως χρειαστει λιγο αλευρι ακομη και το αφηνουμε να ξεκουραστει σε ζεστο μερος περιπου μια ωρα !!
Πλαθουμε 6-7 μπσλακια και τα αφηνουμε να κανουμε την γεμιση: σε ενα μπολ βαζουμε φετα και τυρια της αρεσκιας μας ριχουμε ριγανι και πιπερι και ενα αυγό!!
Ανακατεβουμε .. και πλαθουμε τα μπαλακια σαν βαρκουλες που στον πατο το τρυπαμε με ενα πηρουνι !
Βαζουμε την βαση τυριά και απο πανω βαζουμε οτι θελουμε σαλαμι μπεικον ελιες πιπεργιες ( εγω εβαλα και σπανακι)
αλοιφουμε με ενα αυγο και το βαζουμε στο φουρνο 180με 200 βαθμους αναλογα την κουζινα για 30 λεπτα περιπου !!
Η Συνταγή είναι της κ. Labrini Kroupi – “Χρυσές Συνταγές”.